11/28/2008

Projek baru
















Kalau sesapa ada kaitan dengan fotografi...kontek jer aku


Commercial Photography
Media and Publication :
Annual Report • Company Profile • Corporate Brochure • Web Site • Advertisement

Specialty :
Consulting • Promotion • Industrial • Lifestyle • Conceptual • Architectural

Company Profile :
Board Director • Senior Management • Plant & Facilities

Photo Studio :
Modeling • Fashion • Food Beverage • Portraits • Product

Photo Art :
Landscape • Rural • Urban • Lifestyle • Culture • Scenery

Equipment :
Digital Single Lens Reflex (dSLR)Nikon D312.1 Mega Pixels

Specification :
Photography ServiceSkill & CreativityImage DevelopmentSpecial techniqueConceptual

Image provided :
TIFF file format


Company :
HI-TECH PHOTOGRAPHY (M) SDN. BHD. (561764-A)No. 55A,
Jalan Wawasan 2/1, Bandar Baru Ampang,
68000 Ampang, Selangor.Malaysia.
Telephone : 03 4297 5779
Facsimile : 03 4294 5978

Firdaus Abd Rahman
Executive Marketing

11/12/2008

Lama aku tak update blog nih.. sekarang nih aku agak busy dengan http://www.pengantin.biz job2 berturut2 so kena la bagi tumpuan yang lebih...

tak kurang juga dgn pelbagai kursus aku ambik... nak tambah ilmu la katakan..

so kalau ada yg nak kahwin.. apa lagi..nak pakai pakej kahwin aku sendiri buat.. majus etapak ke http://www.pengantin.biz


tapi kamera macam dalam gambaq nih aku tak leh bawa lah.. nanti bapa pengantin terkejut.. huhuhu





10/07/2008

Salam kepada semua rakan-rakan.. sesiapa yang ada anjur kan rumah terbuka musim perayaan nih.. harap jangan lupa yer.......

Majlis Perkahwinan

antara album yang aku syok2 sendiri buat album perkahwinan..di pendang kedah

10/06/2008

9/24/2008

Aku mengantuk laa..

video

Budak nih dah la mengantuk... cover plak tak nak bagi org nampak.. dia tak tahu kita semua tengah tengok dia

9/23/2008

Renungan nih.....

Terdapat beberapa perkara yang mempunyai kaitan dengan kesusahan atau
secara lebih khusus sebagai penyebab ditimpa kesusahan dan penderitaan yang

mana pada kebiasaannya kita mengambil ringan tentang perkara tersebut.


Dalam kitab Al-Barakah fi Fadhl lis Sa\'yi Wal Harakah yang disusun oleh Abi

abdillah Muhammad bin Abdul Rahman Al-Habsyi telah diterangkan perkara yang

mempunyai hubung kait dengan kesusahan seseorang.


1. tidak sembahyang atau solat.
2. tidak membaca Bismillah ketika hendak makan.
3. makan atas pinggan yang terbalik.
4. memakai kasut atau sandal memulakan sebelah kiri.
5. menganggap ringan apa-apa yang terjatuh dalam hidangan makanan.
6. berwuduk\' di tempat buang air besar atau air kecil.
7. suka bersandar pada pintu rumah.
8. suka duduk di atas tangga.
9. membiasakan diri mencuci tangan di dalam pinggan selepas makan.
10. membasuh tangan dengan tanah atau bekas tepung.
11. tidak membersihkan rumah.
12. membuang sampah atau menyapu dengan kain.
13. suka membersihkan rumah pada waktu malam.
14. suka tidur di atas muka.
15. membakar kulit bawang.
16. menjahit baju yang sedang dipakai.
17. mengelap muka dengan baju.
18. berdiri sambil bercekak pinggang.
19. tidur tidak memakai baju.
20. makan sebelum mandi hadas.
21. tergesa-gesa keluar dari masjid selepas menunaikan solat subuh
22. pergi ke pasar sebelum matahari terbit.
23. lambat pulang dari masjid.
24. doakan perkara yang tidak baik terhadap ibubapa dan anak-anak.
25. kebiasaan tidak menutup makanan yang dihidangkan.
26. suka memadam pelita dengan nafas.
27. membuang kutu kepala dalam keadaan hidup.
28. membasuh kaki dengan tangan kanan.
29. membuang air kecil pada air yang mengalir.
30. memakai seluar sambil berdiri.
31. memakai serban sambil duduk.
32. mandi junub di tempat buang air atau tempat najis.
33. makan dengan menggunakan dua jari.
34. berjalan di antara kambing.
35. berjalan di antara dua perempuan.
36. suka mempermainkan janggut.
37. suka meletakkan jari jemari tangan pada bahagian lutut.
38. meletakkan tapak tangan pada hidung.
39. suka menggigit kuku dengan mulut.
40. mendedahkan aurat di bawah sinaran matahari dan bulan.
41. mengadap kiblat ketika membuang air besar atau air kecil.
42. menguap ketika solat.
43. meludah di tempat buang air besar atau air kecil.

7/12/2008

Perkhidmatan Majlis Perkahwinan

Sebelum menjelang musim cuti sekolah, disini ada sedikit info berkenaan perkhidmatan jurugambar majlis perkahwinan.. sesapa yang berminat.. pergi ke web tuh atau call nombor yang tertera di gambar...








6/22/2008

Cari Saya dimana!

Dengan menggunakan N95 8GB atau yang sewaktu dengannya, anda boleh cari atau mengenalpasti lokasi saya ebrada dari masa kesemasa...

maklumat terkini akan dipaparkan dihalaman blog ini.... jadi selalu lah berkunjung kalau nak tahu saya dimana.

dengan menggunakan sistem GPS dan tracking lokasi terkini... semuanya dalam hP saya jer...


6/21/2008

NIKON D80 - HDR







Sedikit kelebihan NIKON D80.. untuk buat HDR image... ini antara hasil tangan aku sendiri...

Tangkap guna 3 exporsure berlainan menggunakan fungsi Breaketing... kemudian Merge dalam Phtoshop.. dan tone mapping secukup rasa.....

selebihnya aku blur kan sedikit supaya Noise tak kelihatan sangat...

ok dak..






6/19/2008

Maaf Kawan-kawan Ku

Setelah ditegur beberapa kali , samada melalui PM box atau email.. tak kurang juga yang sms... semuanya bertanya kenapa tak update....


aku tak tahu pula selama nih Blog hitam aku nih ada peminat setia yang menunggu Episod selanjutnya....


buat masa ini aku mengetepikan seketika bidang Online dan chatting nih..memandangkan aku baru saja membeli peralatan hobi aku yang terbaru..iaitu NIKON D80


camna rupanya yer..... tengok gambar tuh...


Lepas nih aku akan menceritakan apa yang aku hasilkan dengan nikon D80 nih...
cukup setakat nih dulu

5/03/2008

Mata Hijau...





Tambah colour sikit.. yang lelain tak kacau...dah cantik!

5/02/2008

1978

Mengikut catatan surat beranak aku (dah kuning dah kertas tuh) tertulis yang aku dilahirkan pada 20-ogos-1978, ini bermakna pada tanggal tersebut aku juga telah dilahirkan pada tarikh 16-Ramadhan 1398 .. secara ringkasnya aku mempunyai 2 tarikh lahir.

ditulis juga disituh yang aku dilahirkan pada waktu maghrib... kalau dah bulan pose, time tuh garenti org tengah busy nak berbuka puasa...difahamkan juga aku dilahirkan dirumah, bukan di hospital seperti orang2 lain...

Baba aku nih namanya Abdul Rahman Bin Taib dan Mama aku pula Sabariah binti Shafiee, orang kubur anang, pendang... aku dilahirkan di Kg Pokok pauh, kubur panjang.

apa pun bermula dari sekarang sedikit demi sedikit aku akan cungkil kembali cerita2 lama, yang berstatus sejarah, untuk dikongsi... yang lelain tuh macam gambar kalau sempat jumpa aku akan re post semula di mana2 part yang sesuai...

buat masa ini hanya cerita yang akan dipaparkan.


mengikut kajian Dato Dr fadhilah Kamsah..

tarikh lahir ini mempunyai beberapa watak yang akan aku bawa sepanjang hayat.. kita lihat.. dan kita akan tengok ...

20 Ogos 1978

Anda adalah penyelesaian masalah. Anda adalah profesional, berterus terang, penilai yang baik dan sangat tegas. Anda selalu mempunyai perancangan yang hebat dan suka hidup dalam suasana kehidupan yang terbaik. Anda sangat suka mengendalikan manusia. Anda melihat manusia secara objektif. Anda akan memberitahu seseorang dengan cara Anda tersendiri bahawa Anda adalah ketua.


juga dalam riwayat yang lain

Suka berlawak, mudah tertawan kepadanya, sopan santun dan caring terhadap org lain, berani dan tidak tahu takut, orgnya agak tegas & bersikap kepimpinan, pandai pujuk org lain, terlalu pemurah & bersikap ego, nilai harga diri yg sangat tinggi. dahagakan pujian, semangat juang yg luar biasa, cepat marah & mudah mengamuk, mudah marah apabila cakapnya dilawan, sangat cemburu, daya pemerhatian yg tajam & teliti, cepat berfikir, fikiran yg berdikari, suka memimpin & dipimpin, sifat suka berangan, berbakat dlm seni lukis,hiburan & silat, sangat sensitif tapi tidak mudah merajuk, cepat apabila ditimpa penyakit, belajar utk relax, sikap kelam kabut, romantik , pengasih, penyayang, suka mencari kawan.

4/26/2008

Bao We-Kon Glai Bahn คนใกล้บ้าน





Aku tatau apa nama lagu, apa maksud lagu, apa dia semua aku tatau..

dengar sudah, lepas tuh kita pie hadyai bercuti disana.....

4/20/2008

BeatBox - Mulut Melayu awat tak jadi macam nih



Kita jarang tengok orang main mulut...

maksudnya mengeluarkan bunyi2 lagu dari bibir dan lidah.... aku pun tak reti nak habaq..

hampa tengok jer lah sendiri...

4/11/2008

(The Bible version of Fitna) - video SCHISM balas video FITNA

JEDDAH: Seorang penulis blog Arab Saudi berjaya menghasilkan sebuah video
selama enam minit berjudul Schism dengan memetik ayat dalam kitab Injil yang
menghalalkan peperangan, sebagai reaksi tindakan ahli parlimen Belanda Geert
Wilder menghina Islam menerusi filem bertajuk Fitna.

Raid Al-Saeed, 33, menunjukkan di dalam filemnya, beberapa petikan kitab Injil
yang menggalakkan peperangan dan membuat tambahan dengan klip rakaman
memperlihatkan kumpulan ekstremis Kristian menyampaikan ceramah berunsur
keganasan. untuk lihat video tersebut: http://www.youtube.com/watch?v=rpiccERJaFk

Sambungan artikel:

“Saya menghasilkannya dalam tempoh kurang 24 jam. Dalam
‘Schism’ saya menggunakan metodologi sama digunakan Wilders dan ia membabitkan petikan yang disalah tafsir,” katanya. Beliau berkata langkah yang diambil untuk menghasilkan filem itu adalah bagi membuktikan bahawa adalah salah untuk mengadili dan menilai Islam dengan menonton Fitna.

Petikan ini dicatatkan Raid pada penghujung filemnya. “Memang mudah untuk memetik mana-mana bahagian dalam kitab suci dan menyalah tasfirkan petikan itu sehingga membuat ia seolah-olah kelihatan seperti sebuah kitab yang tidak mempunyai nilai kemanusiaan.”

“Inilah yang dilakukan Geert Wilders untuk mendapat sokongan bagi ideologinya yang penuh perasaan kebencian. Berikutan itu saya menghasilkan Schism sebagai satu reaksi balas,” katanya.

Raid berkata beliau tidak percayai ada kitab suci menggalakkan
keganasan dan pertumpahan darah. Beliau berkata Fitna dibuat ‘berasaskan kebencian’ dan Wilders menyalahgunakan ‘kebebasan bersuara yang dinikmatinya,”


kata beliau yang menambah, filem Wilders menunjukkan perasaan perkauman dan kebencian yang dimilikinya.

Apabila Raid mengirim klipnya ke YouTube pada 1 Mac,
ia dibatalkan 12 jam kemudian dengan satu pesanan daripada laman itu yang menyatakan klip berkenaan bercanggah dengan terma yang ditetapkan.

Raid menulis semula kepada You Tube dan bertanya mengapa filemnya dibatalkan sedang Fitna dibenarkan untuk terus dilayari. Beliau memuat naik filem itu sekali lagi dan menambah mesej kepada pentadbir laman meminta mereka menyaksikan Wilders sebelum membatalkan ‘Schism’.

Video beliau sudah disaksikan lebih 1,800 kali dan kembali
semula ke YouTube sejak 2 Mac. Ia juga boleh disaksikan melalui Google.

Raid menegaskan matlamat beliau bukan untuk menyemarakkan kebencian sebaliknya untuk memberitahu dunia bahawa seseorang itu tidak boleh mengadili sesuatu agama atau ideologi dengan tafsiran yang menyalahi hakikat dan perkara sebenar. – Agensi

source: SINI

4/10/2008

Kreatif kalau nak minta DUIT

Biasanya kita terus bersuara kepada kawan, ahli keluarga atau bos kalau kita perlukan duit... biasanya macam tuh lah....

tapi mamat nih aku nampak cara dia kreatif.... dia tak bercakap sepatah pun.... dia cuma gunakan kemahiran dia menarik minat orang....

aku cuma ambik teladan disini ialah.... bila kita menarik minat orang terhadap kita... apa yang kita nak lebih mudah dari sebelum nya...


4/09/2008

Kisah LIA SOFIA lagi!!




dengan tak semena2 pagi nih dapat satu email....





isi kandungan dia lagu nih





Dear Firdaus,


Thank you for the photo. The little girl is cute. Can you please register for her directly at http://www.modelgalaxies.com/ as talent?


we need her other details to arrange suitable shooting jobs for her.

Please feel free to contact us for any other enquiries.

Thank you.



Best regards,
Human Resource Department

Model Galaxies (001703444-U)
42B, Jalan SS21/58, Damansara Utama (Uptown),
47400 Petaling Jaya.
Selangor. Malaysia.





depa nak suruh anak aku jadi model.... tatau lah.. aku pikir dulu...

3/28/2008

Adalah dengan ini diumumkan bahawa semakin ramai kawan semakin banyak nama yang tak sempat nak di ingat. kemudian berlaku lah kekeliruan , kalau kawan jemput kenduri pening nak meneka siapa yang telefon/sms.

jadi dengan cara ini kami semua bersepakat menubuhkan blog http://teratap.blogspot.com/ untuk mengumpulkan semua rekod rakan-rakan terutamanya lokasi rumah. contoh macam ini:



View Larger Map

Siapa yang berminat sila daftar sesegera yang mungkin sebelum buku rujukan peta rakan dicetak...

3/26/2008

P Ramlee pun kutuk UMNO

Secara tak sengaja terjumpa kepilan dari seorang rakan Youtube yang memaparkan dialog dari sedutan filem P Ramlee.. menarik juga.. saksikan..


3/19/2008

Konsert Dangdut Shila Rambo

Siapa yang tak kenal nama disebalik watak dalam cerita ini..... boleh join confrence Pakduck hahahha

Bahagian pertama



Bahagian Kedua


3/13/2008

Debaran sebelum BN Kedah tumbang

Helmi Khalid
Thu | Mar 13, 08 | 11:38:25 am MYT

Ditemani jurugambar Harakah, Wan Zahari Salleh, saya keluar sekitar jam 8 pagi dari Pejabat PAS Kawasan Kuala Kedah di Kobang Rotan pada pagi hari mengundi, 8 Mac lalu menuju ke kawasan Dun Sungai Limau.

Kami melalui beberapa pusat mengundi dalam Dun Kubang Rotan dan Pengkalan Kundor. Suasana tidaklah begitu rancak, namun tidak pula begitu sunyi.

Bagaimanapun seingat saya suasana kali ini amat jauh bezanya dengan tiga pilihanraya umum yang lalu, iaitu pada tahun 1995, 1999 dan 2004.

Puteri Umno langsung tidak nampak berkempen di bangsal panas BN, yang tinggal hanya makcik-macik berbaju putih berkain merah. Suasana serupa kelihatan di semua pusat mengundi yang kami lalui.

Sekitar jam 10 pagi, kami mengikuti kenderaan pacuan empat roda yang membawa Ustaz Azizan Abdul Razak, penyandang kerusi Dun Sungai Limau, singgah di bangsal panas berdekatan Sekolah Kebangsaan Bukit Besar. Kami berjalan kaki ke bilik mengundi di sekolah berkenaan.

Ustaz Azizan berbaris panjang bersama pengundi lain di saluran 1. Ramai yang menegur, beliau dilihat berseloroh dengan mereka.

Rata-rata pengundi di situ berkopiah, bertudung labuh, memanggil 'Ustaz' bila ternampak Pesuruhjaya PAS Kedah itu. Saya berbisik dengan Wan Zahari, "itu orang PAS kot, sebab tu tegur ustaz."

Selesai membuang undi, Ustaz Azizan - sebelum kami bersalaman untuk meninjau di kawasan lain - sempat berkata, "Enta perasan tak, suasana hari ini macam di Kelantan tahun 1990."

"Ya ka Ustaz?" balas saya. Nak mengaku lebih-lebih pun tahun 1990 saya baru di tingkatan lima, dan tak pernah pun pergi Kelantan masa itu, hanya menyorak kawan-kawan yang menyokong Umno di bilik TV asrama B, Kolej Sutan Abdul Hamid.

Dari Bukit Besar, kami melalui jalan utama Sungai Petani-Alor Star, masuk ke jalan Alor Mengkudu, mencari Dr Ismail Salleh, calon PAS Dun Alor Mengkudu. Kami bertemu di Tok Keling, rupanya di situ kubu PAS. Bagi saya dua tempat tadi belum dapat dibuat apa-apa kesimpulan mengenai mood pengundi.

Kami bertolak pula ke Jalan Datuk Kumbar, sempadan Parlimen Pokok Sena dan Alor Star, singgah di Sekolah Kebangsaan Datuk Kumbar. Bergenang air mata saya apabila melihat kalangan kaum Cina memegang payung, bendera dan sepanduk PAS.

Mereka berkempen. Di situ amat kurang kelibat perayu undi BN. Lama juga Wan Zahari mengambil masa merakamkan gambar di situ. Jam 1 petang. Saya belum menunaikan tugas untuk mengundi, lalu kami terus ke Taman Aman, Anak Bukit. Bangsal panas BN di situ pun tidak seperti biasa, sudah kurang petugas berbanding jumlah petugas di bangsal panas PAS.

Keluar dari bilik mengundi, baru tergerak hati untuk mengikuti Haji Amirudin, calon PAS Dun Anak Bukit. Tiba-tiba beliau muncul di Taman Aman, saya bertanyakan peratus keluar mengundi di tempat-tempat yang telah beliau lawati. Katanya, lebih 70 peratus.

Peratusan itu bagi Anak Bukit agak tinggi. Ada sedikit kebimbangan dalam hati, apa tidaknya Anak Bukit semestinya mahu dirampas kembali oleh BN.

Kerana tidur yang tidak menentu dalam tempoh kempen, mata sudah lali, letih, tetapi saya ingin melihat reaksi pengundi bukan Melayu dengan lebih dekat. Destinasi terakhir pilihan saya adalah Dun Kubang Rotan, mengikuti calon PAS Mohd Nasir Mustafa kerana beliau banyak program tersendiri dengan masyarakat Cina.

Beliau risau dengan kawasan pengundi Melayu. Sedangkan pengundi Cina memberikan reaksi positif apabila beliau bersalaman dengan mereka.

Kami balik ke markas di Kubang Rotan, 'rumah rasmi' kami ketika bertugas dalam pilihan raya ini. Kawan-kawan di situ memberikan gambaran cukup baik, kata mereka, orang Umno akan tolong PAS kali ini.

Ketua Pengarang, Ahmad Lutfi Othman, dari rumahnya di Kg Raja, Kubang Pasu hantar SMS, "agak anta kita dapat berapa?" Saya membalas, paling tinggi 10 kerusi. Saya mengambil kira empat dari lima kerusi yang dimenangi pada 2004 boleh dipertahankan, Belantek kalah kerana 1031 pengundi pos di sana.

Jam 6 petang Wan zahari ke Arau, Perlis, sementara saya menuju ke bandar Alor Star kerana ada rakan ingin berjumpa. Dalam perbualan dia memberitahu, PAS boleh bersiap-siap kerana "dah menang".

Saya tidak menunjukkan reaksi terkejut tetapi terpaksa berfikir sejenak. Benarkah apa yang diberitakan rakan tadi kerana maklumatnya selalu tepat memandangkan tugas beliau yang rapat dengan bahagian risikan.

Kira-kira jam 7 malam, saya dihubungi Setiausaha PAS Kedah, Yusuf Husin. Katanya, panggil semua wartawan malam ini jam 10 atau 11.00 malam ke Kompleks PAS Kedah. Pelik bunyinya. Beliau ramalkan BA akan menang lebih 20 kerusi Dun.

Sampai di kompleks, ada sekitar 20 petugas, tetapi dalam bilik gerakan sudah jadi macam pejabat bursa saham. Laporan dari saluran-saluran seluruh negeri mula masuk melalui emel dan faks.

Saya bertemu Yusuf yang lebih dikenali Pak Cup, bincang apa nak tulis dalam Harakahdaily. Katanya, boleh masuk dulu kenyataannya, Kedah dah menang 15 kerusi.

"Ini bukan melawak, kalau tulis menang dah 15, tau-tau kalah malu ana yang tulis," kata saya.

"Anta tulis cukuplah, ana yakin kita menang 20 kerusi lebih, kita akan perintah Kedah Helmi," jelas beliau.

Ketika rancak menyusun idea, salah seorang petugas bilik gerakan meneriak, "Merbau Pulas confirm dah menang." Dua kali dia ulang. Akhir sekali dia beritahu Yusuf, "Merbau Pulas confirm Ustazah Aishah Ghazali, Ketua Muslimat PAS Kedah dah menang."

SMS pun banyak yang masuk, banyak juga panggilan yang saya abaikan. Detik hati saya berkata, kalaulah Merbau Pulas boleh menang, saya percaya ramalan Yusuf tadi, dia juga orang lama dalam jentera pilihan raya PAS Kedah.

Bilik gerakan terus menambah jumlah kerusi yang dimenangi. Nak tulis pun sudah payah; tulis menang enam, tiba-tiba tambah lagi dua kerusi. Berita Kedah menang 15 kerusi keluar, makin banyak SMS dan panggilan masuk. Saya kata, insyaallah PAS akan menang di Kedah.

Laungan takbir makin gamat di luar pejabat. Di ruang Dewan Dato' Haji Fadzil penuh dengan pemuda membawa bendera PAS, rakan dari bilik media di Mentaloon turut SMS sekitar jam 9.45, "PAS menang, tahniah."

Carta Dun yang dimenangi genap 15 kerusi, keADILan sudah empat kerusi, 19 kerusi. BA sudah menang simple majority, sah BA menang di Kedah.

Kemudiannya DAP pula mengesahkan kemenangan di Kota Darulaman, Bebas menang di Bukit Selambau, dan akhirnya PAS menambah bilangan kerusi di Tanjung Dawai.

Para wartawan mula berada di Kompleks PAS sekitar jam 10 malam. Itu juga antara petanda awal PAS dah menang. Melihat ramainya rakyat dalam dewan, amat terharu dan bersyukur, pada usia ini, saya melihat pelbagai sejarah yang terukir untuk PAS. Lutfi turut bekejar untuk menyaksikan pembentukan sejarah baru Kedah.

Walaupun masih bersekolah, saya faham PAS sudah menawan Kelantan pada tahun 1990. Tahun 1999 saya melihat PAS menang di Terengganu, 13 Jun 2002 lalu, kita meratapi kehilangan Ustaz Fadzil Mohd. Noor. Dan Mac 2008, saya melihat parti yang saya sayangi dinobatkan rakyat sebagai kerajaan di Kedah.

Syukur di atas segala yang berlaku.

3/09/2008

Suasana di WISMA DARULAMAN selepas PAS menawan KEDAH

ketika mengetahui keputusan bakal berpihak kepada PAS, aku dan Acura terus bergegas kesana, sampai aje disana.. org belum ramai... kamis empat tangkap beberapa gambar.. lepas tuh baru lah FRU mula sampai.. dan semakin ramai dan ramai.........tahniah PAS..KEDAH diTAWAN



3/07/2008

Rumah AbgFir lagi



Edit kali kedua gambar rumah... geram sangat yang mula2 dulu rasa macam tak beshhhh jer....

Anak raja puaka dari JB..



Najib yang handsome lagi macho dan OTAI.....




Nih Sorang lagi nak makeup..



katanya rambut dia sesuai kaler tuh... elok ler ....nama dia Fie...


Gambar Kenangan kenduri Acura..



siapa yang berkenaan.... lain kali datang lagi ..

Ct SAFA.. jurumekap pengantin



kerja dia mekap org kahwin.. hari nih aku pula mekap dia....


Bob & Ina



macam drama filem....


Zuelita dan Kamera handset



Gambar dari telefon bimbit yang di tokok tambah


Lia Sofia HDR



3/06/2008

Slipz.....

Dia nih namanya Slipz.. gambar dia cerah sangat terpaksa edit buang cahaya berlebihan .. baru nampak elok sikit

gambar turun tangga plak tuh




Kenduri Acura

Gambar semasa kenduri Acura di Kota Sarang Semut Kedah

Anak Chub Chubby JB

Ini pula gambar anak chub , memang comel.... aku tengok mak dia tak der makeup pun.. so aku tolong taruk kan.....



Gambar Edy JB

Hari nih aku luangkan masa adjust gambar member aku nih, oleh kerana dia seorang yg baik, jujur, baik, bagus, dan baik hehehheh aku tolong luang masa untuk gambar dia...


ini hasilnya




3/04/2008

Rumah AbgFir




Setiap hari aku memahirkan diri dengan Photoshop nih...

nih gambar rumah aku..... siapa yg baisa datang tuh ... tengok ler...